ASP strijdt tegen geluidsoverlast Deventer Centrum Moskee

Actueel nieuws uit binnen en buitenland.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Devious
Erelid
Berichten: 6467
Lid geworden op: 14 jul 2003 22:17
Locatie: saturn
Contacteer:

ASP strijdt tegen geluidsoverlast Deventer Centrum Moskee

Bericht door Devious » 04 nov 2012 22:38

Atheïstisch Seculiere Partij


Persbericht: Deventer, 26 oktober 2012

De Atheïstische Seculiere Partij voert actie tegen een proef om het dagelijks oproepen tot gebed door de Deventer Centrum Moskee mogelijk te maken. De ASP vindt het dagelijks oproepen tot gebed een activiteit welke ingaat tegen het gelijkheidsprincipe dat in Nederland als een maatschappelijk gegeven dient te gelden.

De acties zullen vooralsnog bestaan uit het zenden van een brandbrief naar de gemeenteraad van Deventer en het verspreiden van pamfletten. De ASP hoopt hiermee het bewustzijn van de inwoners van Deventer over de gevolgen van deze proef te vergroten. Het uiteindelijke doel is de geluidsoverlast van de Deventer Centrum Moskee een halt aan te zeggen.

Achtergrond informatie: Moskeegetetter biedt overlast aan 95% van de bevolking

Artikel 6 van de Nederlandse Grondwet – de vrijheid van godsdienst - biedt uitgebreide mogelijkheden om voor je geloof alle mogelijke privileges op te eisen en daarvoor alle middelen in te zetten. De Deventer Centrum Moskee wil overgaan tot het dagelijks oproepen van gebed vanaf de minarettentoren van de moskee. Via een lokale peiling bij de regionale krant het Deventer Dagblad van de Stentor is vanuit een landelijk islamitisch forum (ontdekislam.nl) opgeroepen om een plaatselijk forum met “Ja” in te vullen. In een korte tijd hebben 4000 mensen “Ja” gestemd voor het invoeren van moskeegeschreeuw. Het laat zien dat je niet veel op moet hebben van zulke open internetpeilingen. Dit kan zeker geen grondslag zijn voor politieke besluitvorming.

In het huidige geval wil de Deventer Centrum Moskee aan de Smyrnadwarsstraat streven naar het dagelijks oproepen voor gebed. De islamitische geloofsgemeenschap beslaat 5% van de bevolkingssamenstelling (bron CBS). De moskee dringt daarmee 95% van de samenleving het islamitische geloof op in de openbare ruimte met het oproepen voor dagelijks gebed. Wij, de ASP, vinden dit ongehoorde religieuze opdringerigheid. Dit is onacceptabel in een seculiere samenleving als de Nederlandse.

http://www.atheistischseculierepartij.nl/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.freethinker.nl/index.php?opt ... e&Itemid=1" onclick="window.open(this.href);return false;
'Bij een discussie die de redelijkheid zoekt heeft hij die het onderspit delft groter voordeel, voor zover hij er iets van opgestoken heeft.’ Epicurus (341-271vc)

Gebruikersavatar
Cluny
Banned
Berichten: 7576
Lid geworden op: 29 apr 2006 20:58

Re: ASP strijdt tegen geluidsoverlast Deventer Centrum Moske

Bericht door Cluny » 05 nov 2012 13:55

Zie ook dit topic.
God bestaat niet. Religie is de vrijwillige celstraf van het verstand. Bidden is ozo kinderachtig. De dood is het absolute eindpunt van elk individueel leven. Als iets niet merkbaar en niet meetbaar is, bestaat het niet. Alle homeopaten zijn kwakzalvers.

Gebruikersavatar
HenkM
Superposter
Berichten: 5043
Lid geworden op: 16 jan 2012 15:53
Locatie: Nieuwolda

Re: ASP strijdt tegen geluidsoverlast Deventer Centrum Moske

Bericht door HenkM » 05 nov 2012 15:58

Goed initiatief! =D>
Alle denkende mensen zijn atheïst. (R. Heinlein); The thoughts of the gods are not more unchangeable than those of the men who interpret them. They advance – but they always lag behind the thoughts of men ... The Christian God was once a Jew. Now he is an anti-Semite. (France)

Plaats reactie