De Freethinker doelstellingen en overzicht van het team!

Als je nieuw bent op dit forum, lees dan eerst even de regels.

Moderator: Moderators

Gesloten
Gebruikersavatar
PietV.
Moderator
Berichten: 14425
Lid geworden op: 21 sep 2004 20:45
Locatie: Rotterdam

De Freethinker doelstellingen en overzicht van het team!

Bericht door PietV. » 16 okt 2015 23:14

Van harte welkom op het forum van freethinker.nl! Dit document bevat de algemene doelstellingen en geeft een overzicht van de personen die hier betrokken bij zijn.


De algemene doelstellingen van freethinker.nl

Het Freethinker forum is van origine opgezet om discussies te voeren over de artikelen die op de freethinker.nl portal zijn gepubliceerd. Door de jaren heen is het forum uitgegroeid tot een zelfstandig platform waar allerlei wetenschappelijke, culturele, levensbeschouwelijke, maatschappelijke, filosofische en op de samenleving betrekking hebbende onderwerpen aan de orde komen.

freethinker.nl is opgezet met de volgende algemene doelstellingen:

Het stimuleren van kritisch en vrij kunnen denken over maatschappelijke kwesties vanuit een wetenschappelijk, logisch, skeptisch en rationeel oogpunt. De rede voert de boventoon, waarbij argumenten en feiten de grootste rol spelen.
Het bieden van een discussieplatform van hoog niveau over wetenschap, vrijdenken, spiritualiteit, (verlichtings)humanisme, kritisch denken, religie, skepticisme, atheïsme en agnosticisme, maatschappelijke onderwerpen en daaraan verwante filosofie.
Het nuanceren of weerleggen van de excessen, waarheidsclaims en drogredeneringen van georganiseerde groepen. Onder deze groepen verstaan wij ook religieuze en levensbeschouwelijke bewegingen.

Vrijdenken? Freethinker? Wat is een 'freethinker', een vrijdenker? Kort door de bocht: onder een vrijdenker verstaan wij, de initiatiefnemers van deze site, een persoon die zijn of haar meningen vormt op basis van de rede, onafhankelijk van traditie, autoriteit, of gevestigd geloof. De definitie die we hier geven is de interpretatie die wij eraan geven, en deze komt naar onze mening redelijk overeen met de betekenis die men er sinds oudsher aan heeft toegedicht.

Meer informatie over dit onderwerp kunt u vinden in de Veelgestelde vragen en opmerkingen en in het artikel getiteld FAQ . Deze teksten zijn zeer informatief en verduidelijken zaken die men regelmatig in discussies tegenkomt.

Velen op dit forum zijn van mening dat religie en spiritualiteit geen of weinig antwoorden en oplossingen bieden voor de problemen van deze moderne tijd. Hoewel freethinker.nl van origine altijd deze insteek expliciet heeft uitgedragen, willen we graag benadrukken dat andere onderwerpen zoals wetenschap in het algemeen, maatschappelijke zaken en zaken die spelen in de samenleving in het algemeen een even grote rol mogen spelen.

Freethinker bevat naast de huidige discussies die nu gevoerd worden, ook talloze discussies die jaren geleden al gevoerd zijn, afgezien van artikelen op de website zelf. Freethinker is naast een discussieforum ook een omvangrijk archief.

Wij stellen goede, leerzame discussies zeer op prijs!

Namens het huidige moderator- en beheerdersteam dat bestaat uit de volgende actieve personen waar u eventueel terecht kan voor vragen, opmerkingen en klachten:
Om de zoveel tijd wordt de functie van Site Admin gewisseld.

Bonjour :: Bonjour is eigenaar. Functioneert als lid van het Beheerdersteam en wordt aangegeven als (rode) moderator. Je kan bij hem terecht voor moderatiezaken en overige aangelegenheden. Via info@freethinker.nl kunt u aan hem vragen stellen over freethinker in algemene zin.
Maria :: Maria is Site Administrator van dit forum. Je kan bij haar terecht voor moderatiezaken en overige aangelegenheden. Voor zaken met betrekking tot het forum kunt u haar een pb sturen of mailen: forumadmin@freethinker.nl
Peter van Velzen :: Peter van Velzen is een van de moderators op het forum. Je kan bij hem terecht voor moderatiezaken.
Rereformed : Rereformed is een van de moderators (tevens plv. admin) op het forum. Je kan bij hem terecht voor moderatiezaken.
Axxyanus :: Axxyanus is een van de moderators op het forum. Je kan bij hem terecht voor moderatiezaken.
Caius:Caius is een van de technische beheerders.
JohanT :: JohanT is een van de technische beheerders van de site. Problemen met de site kan je bij hem melden via pb of mail icthelpdesk@freethinker.nl
N-Rico :: N-Rico is een van de technische beheerders van de site.

Devious :: Devious is een van de initiatiefnemers van de site. Hij draagt de titel Erelid.
Skeptic :: Skeptic is ook een van de initiatiefnemers van de site. Hij draagt de titel Erelid.
PietV:: PietV is daarna jaren eigenaar van FT geweest. Hij draagt vanaf 2021 de titel van Erelid.
Is de leegte niet een weldaad, geeft stilte niet veel rust, waarom moet onder leiding van dominees, goeroes, therapeuten en anderen alles kapot gezingeeft worden?

Gesloten