Ierse scholen weigeren niet gedoopte kinderen.

Opvallende zaken, schokkende gebeurtenissen, bizarre verhalen enz. Valt je iets op in de media zet deze artikelen dan hier!!

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
PietV.
Moderator
Berichten: 14306
Lid geworden op: 21 sep 2004 20:45
Locatie: Rotterdam

Ierse scholen weigeren niet gedoopte kinderen.

Bericht door PietV. » 12 nov 2015 11:46

Even een stapje over de grens maar wel binnen de Europese unie dus niet op weg naar een kalifaat in het Midden Oosten. Kinderen die niet gedoopt zijn hebben moeite om een plek te verwerven binnen het onderwijs van Noord Ierland, er zijn dus voorbeelden dat ouders heel erg hun best moeten doen en een flinke reisafstand moeten incalculeren om ze ergens onderdak te krijgen. Nu lijkt het ver van ons bed maar ook in Nederland kom je niet zomaar een Refo, Islamitisch of Evangelisch getinte basisschool binnen. Nu zullen veel ouders dit niet eens willen gezien de kloof met hun eigen opvattingen en praktisch gezien is er openbaar onderwijs. Maar in Ierland regeert de kerk in het onderwijs en is de spoeling dun.


http://www.bbc.com/news/uk-northern-ireland-34772148" onclick="window.open(this.href);return false;
She said she has applied without success to 15 local schools - Catholic, Church of Ireland, Methodist and Jewish - for a place for Reuben.
Why? Because he is not baptised and not a member of any religion in a state where the churches control 96% of all schools and give preference to their members rather than to local children.
She said: "Parents shouldn't really have to work this hard to get a school place for their child.
Is de leegte niet een weldaad, geeft stilte niet veel rust, waarom moet onder leiding van dominees, goeroes, therapeuten en anderen alles kapot gezingeeft worden?

Plaats reactie