American evangelicals: pact met de duivel

Opvallende zaken, schokkende gebeurtenissen, bizarre verhalen enz. Valt je iets op in de media zet deze artikelen dan hier!!

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Rereformed
Moderator
Berichten: 15487
Lid geworden op: 15 okt 2004 12:33
Locatie: Finland
Contacteer:

American evangelicals: pact met de duivel

Bericht door Rereformed » 19 nov 2017 21:08

Toen maar liefst 81% van de Amerikaanse evangelikalen op Donald Trump stemden maakte ik ze uit voor mensen die hun ziel aan de duivel verkocht hebben. Het blijkt inderdaad zo te zijn dat de Republikeinse christenen, de bewakers van de moraal, nu ze hun principes hebben inleverd toen ze op Trump stemden, in een moeras van hypocrisie zijn beland. Voor mij als ex-evangelikaal is het eigenlijk niet te geloven wat hier nu gebeurt. Ik ben niet de enige: hier is de zoon van Francis Schaeffer aan het woord, iemand die het evangelische geloof waarmee hij is opgegroeid gedag heeft gezegd en zich tegenwoordig "een atheïst die in God gelooft" noemt, die het beter dan ik kan verwoorden:

https://www.youtube.com/watch?v=_5YZNUBKVi8

Dit weekeinde bereikte deze hypocrisie een hoogtepunt bereikt toen 20 dominees Roy Moore verdedigden, een kandidaat voor de senatorverkiezingen die door 9 vrouwen wordt aangeklaagd voor seksueel wangedrag waaraan hij zich bijna 40 jaar geleden schuldig maakte, toen die vrouwen op één na minderjarig waren en hij boven de dertig. De jongste waar hij een poging tot seks mee deed was een 14-jarig meisje.

Hier een preek van een dominee die zijn ziel aan de duivel verkocht heeft (vanaf 3'15''). Deze dominee is de geestelijke begeleider van Trump :lol: :

https://www.youtube.com/watch?v=AdAzKQRCXro

Vanaf 10'25'' (vorige link) een prachtig weerwoord van Frank Schaeffer, die nu optreedt als profeet [lees: aanklager van de gelovigen].

In de volgende link is vanaf 13'40'' nog een andere preek van een dominee die een klap met de molenwiek heeft gehad: het is allemaal onderdeel van een "oorlog tegen mannen"!

https://www.youtube.com/watch?v=pEIprMspjXY&t=847s
Born OK the first time

Gebruikersavatar
Rereformed
Moderator
Berichten: 15487
Lid geworden op: 15 okt 2004 12:33
Locatie: Finland
Contacteer:

Re: American evangelicals: pact met de duivel

Bericht door Rereformed » 23 nov 2017 19:52

De opperhuichelaar:

https://www.youtube.com/watch?v=KeAbXmhTF-A&t=356s

Voor mensen die nog enige gezondheid van geest hebben niet gemakkelijk om het daar uit te houden:

"My more religious, conservative family members didn't like when I pointed out how hypocritical it was of people like them to vote for someone who is the antithesis of real Christian values. Go figure."

"As a Christian of over 30 years, I am appalled and sickened by how Trump is using Christianity as a political tool. I am also appalled and sickened by how my fellow brothers and sisters in Christ fell for this con man and supported him..."
Born OK the first time

Gebruikersavatar
Rereformed
Moderator
Berichten: 15487
Lid geworden op: 15 okt 2004 12:33
Locatie: Finland
Contacteer:

Re: American evangelicals: pact met de duivel

Bericht door Rereformed » 26 okt 2019 06:59

Gisteravond bekeek ik via YouTube een Amerikaanse news-clip met de titel 99% OF WHITE EVANGELICAL VOTERS OPPOSE IMPEACHMENT.
Het blijkt dus dat deze evangelicalen tot de laatste snik de allersterkste steun aan Trump geven. De video is niet erg interessant om te beluisteren, aangezien twee christenen heel voorzichtig slechts wat kritische kanttekeningen plaatsen. Veel interessanter waren de talloze commentaren die onder de YouTube-video te zien waren. Ze lieten zien hoe diepgaand dit de publieke opinie over evangelicals negatief heeft beïnvloed. Er bleef in de commentaren werkelijk niets over van nog enig respect voor deze groep.
Ik was van plan deze te verzamelen, omdat veel ervan bijzonder scherp verwoord werden, maar vanmorgen merkte ik op dat alle commentaren zijn weggehaald en de video geen mogelijkheid tot commentaar meer geeft.

Hetzelfde nieuws werd echter ook door de comedian Seth Meyers verteld, en daar kan men ook heel wat scherpe reakties lezen, waarvan ik hier een paar langs laat gaan:

-“When fascism comes to America it will be wrapped in the flag and carrying a cross”-Sinclair Lewis

-99% of evangelicals aren't real christians.

-Wow. The evangelicals wouldn't know Satan even when he's sitting right on their faces.

-It’s funny because white Evangelicals are the most judgmental people on the planet.

-And 100% of them want the Antichrist to walk the earth.

-Because nothing is more Christian than supporting a lying, filthy rich adulterer whose entire presidency is based on turning away the weary, the hungry, and the poor.

-They fit in the same category as others desiring a theocracy, like the demagogues in the "Sharia law" countries.

-One good thing to come out of Trump's presidency: We can finally stop any pretence, that evangelicals ever cared about religion or even basic morality. Their unwavering support for a man who is the antithesis of their supposed morality and an affront to human decency in general has unmasked them.

-Evangelical ethics and morals sure have "evolved" a lot in the last couple of years. Didn't lying, racism, and adultery used to frowned upon by "Christians"?

-Evangelicals are now Devil Worshippers!

-Christian evangelicals... creating atheists one poll at a time.

-Because the more devout somebody is, the crazier they are.Hier een hele leuke:

-So they went from worshipping the Messiah to worshipping someone with a Messiah complex.

Nog een leuke:

-A lot of Evangelicals are really into the idea of "The End Times" and apocalyptic bullshit so that kind of makes sense.
Eén persoon schrijft: Don't let Evangelicals run away from Trump once he crashes, use him to break their "legitimacy". Claim they worshipped the anti Christ and are a fallen faith - It'll drive them nuts.

Daar hoeft men echter echt niet toe op te roepen, want het is een onafwendbaar resultaat van dit rampzalige pact met de duivel dat evangelicalen gemaakt hebben. De term "evangelisch" zal decennia lang gelijk staan aan "de grootste steuners van de slechtste, meest corrupte en gewetensloze, ondemocratische, en domste president die de VS in haar gehele geschiedenis ooit gehad heeft".
Born OK the first time

Gebruikersavatar
Maria
Site Admin
Berichten: 13904
Lid geworden op: 05 jul 2009 15:41
Locatie: Zeeland

Re: American evangelicals: pact met de duivel

Bericht door Maria » 12 nov 2019 18:26

Dit was ook een voorspelbare stap.
Hoeveel extra evangelicals zal hij hierdoor aan zich binden?
Tv-evangelist Paula White in team Trump

Of toch weer een te snelle ondoordachte miskleun?
Een dominee in het Witte Huis. „Dat helpt. Mooier kan niet”, zei president Trump vorige week tijdens een persconferentie. Maar lang niet alle evangelicals zijn blij met de benoeming van evangelist en tv-prediker Paula White (53) tot staflid. Haar boodschap van welvaart en geluk is zeer omstreden.

Amerikaanse media leggen de benoeming van Paula White uit als een poging van Trump om de banden met conservatieve evangelicals aan te halen. Sommigen van hen zijn inderdaad positief, zoals James Dobson, de oprichter van de organisatie Focus on the Family. Hij zegt: „Paula heeft Trump naar Christus geleid.” Een grote groep conservatieven is echter zeer kritisch.
De vooraanstaande baptist Russell Moore noemt haar daarom een „charlatan en ketter.” Michael Horton, docent aan Westminster Seminary, vindt haar een dwaalleraar omdat ze predikt dat Jezus niet op aarde kwam om voor zondaren verzoening te brengen, maar om mensen toegang te geven tot grote materiële welvaart.
Ik hoor het hem denken:
"Ik doe het ook nooit goed.
Is het dan niet hartstikke prachtig, als ons Amerika gelooft dat God ons welvaart zal brengen, als we de keizer maar geven wat van de keizer is?"
Critici stellen dat Trump White met deze benoeming beloond heeft voor haar loyaliteit. De president vroeg haar in 2011 of het Gods wil was dat hij zich kandidaat stelde voor het presidentschap. White zei dat hij nog moest wachten. In 2015 vertelde ze hem dat het nu tijd was. White was toen inmiddels de persoonlijke pastor van Trump geworden

White ziet Trump als een speciaal gezant van God, als een bijna goddelijke verlosser. Zij beweert dat het Witte Huis na de intrek van Trump „heilige grond” is en zegt: „Trump tegenstaan is net zoiets als God tegenstaan.” Toen de Democraten enkele maanden geleden de aftredingsprocedure startten, vergeleek ze de president met de lijdende Knecht des Heeren uit Jesaja 53 – het hoofdstuk dat de kerk vanouds betrekt op de lijdensweg van Christus.
Ik denk dat ze slimmer is dan Trump.
Zij weet iig. deze machtige persoon aan zich te binden.
En hij gehoorzaamt.


twitter NowThis
‘To say no to President Trump would be saying no to God.’ — Trump’s faith adviser and ‘Righteous Gemstones’ character come to life Paula White is now an official White House employee
"Quand Dieu se tait, on peut lui faire dire ce que l'on veut." - Sartre.
"Als God zwijgt kun je hem laten zeggen wat je wil."

Plaats reactie