Pagina 1 van 1

Duiveluitdrijving bij kinderen

Geplaatst: 22 nov 2019 20:11
door Maria
Deense religieuze beweging doet aan duiveluitdrijving bij kinderen in Nederland

Korte samenvatting
The Last Reformation is een christelijke beweging die in 2011 is opgericht door Torben Sondergaard en wereldwijd actief is, waaronder in Nederland.

- De beweging verspreidt het evangelie van Jezus en doet ook aan duiveluitdrijvingen. Pointer en De Monitor vonden beelden van een duiveluitdrijving bij een kind in Nederland.
- De schade bij kinderen door duiveluitdrijvingen zijn ‘waarschijnlijk heel groot’, zegt ontwikkelingspsycholoog Gerrit Breeuwsma.
- In een reactie zegt Hans Dam van The Last Reformation, dat duiveluitdrijvingen plaatsvinden bij kinderen, maar dat het met zorgvuldigheid wordt gedaan.

‘Dit kan schadelijk zijn voor kinderen en de grenzen van dit gedrag naar mishandeling zijn vaag en gemakkelijk te overschrijden’, zegt ontwikkelingspsycholoog Gerrit Breeuwsma van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG).

Ook merkt de universitair docent op dat de jongen in de video in een soort epileptische toestand wordt gebracht. ‘Het kan de deur openzetten naar gevoeligheid voor psychose. Het gedrag wekt eigenlijk al een soort epileptische, psychotische aanval op. Ik zou dat bij mijn eigen kinderen niet aanbevelen.’

‘De hele situatie waarin het plaatsvindt heeft wel heel veel kwalijke kanten. En het belangrijkste is misschien wel dat er geen enkele ruimte voor vrijheid is voor de ontwikkeling van dat kind zelf. En dat is bijvoorbeeld iets waar het Verdrag inzake de Rechten van het Kind zich nadrukkelijk sterk voor maakt. Ik denk dat als je deze groep zou aanklagen met hulp van het verdrag, dat je misschien nog wel een eind komt.’
Wie heeft hiervan gehoord?
En weten we hoe we dit aan de grote klok moeten hangen om het aan de kaak te stellen?

Dit verhaal is gemaakt in samenwerking met Miranda Grit en Anne Mae van Tilburg van De Monitor. Lees hier het verhaal op site van De Monitor. Wil je ons een tip sturen? Dan kan dat via pointer@kro-ncrv.nl of vertrouwelijk via pointer.kro-ncrv@protonmail.com.

Re: Duiveluitdrijving bij kinderen

Geplaatst: 25 nov 2019 09:39
door doctorwho
Ik kan mij bij sommige kinderen best voorstellen dat dit nodig is :mrgreen:

Re: Duiveluitdrijving bij kinderen

Geplaatst: 25 nov 2019 11:22
door heeck
Maria,

Als je vindt dat kinderen hun gezondheid serieus gevaar loopt, ga dan naar:

https://www.igj.nl/onderwerpen/themas/k ... -en-melden

Gebedsgenezing voor en met volwassenen is nog moeilijker te bestrijden.

Roeland

Re: Duiveluitdrijving bij kinderen

Geplaatst: 07 feb 2020 19:41
door Maria
Het blijft maar doorgaan.

Ook de publicaties.
24 januari 2020
Duiveluitdrijving bij kinderen nauwelijks aangepakt
The Last Reformation
Als we na het lezen van deze tip The Last Reformation en zijn leider opzoeken op internet zien we tal van video’s waarbij mensen schreeuwend en spartelend worden bevrijd van de duivel. En als we even doorzoeken zien we ook kinderen. De beelden zijn heftig en we vragen ons af: gebeurt dit ook in Nederland? En dan vooral: gebeurt het hier ook bij kinderen?

The Last Reformation heeft op zijn website ruim 200 contactpersonen uit Nederland staan. Ook organiseren ze regelmatig Kickstart weekenden in ons land, waarbij mensen leren te prediken, mensen te dopen én zieken te genezen. Voor verdieping kan je ook terecht voor een drieweekse cursus in de Pioneer Training School. Hier leer je in drie weken een discipel te worden en word je ook getraind in het genezen van zieken en het uitdrijven van demonen.

Re: Duiveluitdrijving bij kinderen

Geplaatst: 07 feb 2020 21:05
door dikkemick
Zolang er demonen bestaat, zal duiveluitdrijving floreren.
Reguliere geneeskunde werkt nl. niet tegen duivels.

Re: Duiveluitdrijving bij kinderen

Geplaatst: 08 feb 2020 01:17
door Peter van Velzen
dikkemick schreef:
07 feb 2020 21:05
Zolang er demonen bestaat, zal duiveluitdrijving floreren.
Reguliere geneeskunde werkt nl. niet tegen duivels.
Duiveluitdrijving werkt alleen omdat Demonen niet bestaat.
Bestonden ze wel dan zouden ze snel een eind aan de uitdrijvers maken,