Online Talkshow over LHBTI+ en religie op facebook live

Opvallende zaken, schokkende gebeurtenissen, bizarre verhalen enz. Valt je iets op in de media zet deze artikelen dan hier!!

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
PietV.
Erelid
Berichten: 14483
Lid geworden op: 21 sep 2004 20:45
Locatie: Rotterdam

Online Talkshow over LHBTI+ en religie op facebook live

Bericht door PietV. » 08 okt 2020 08:39

Kreeg het onderstaande toegezonden. Met het verzoek of het iets is voor onze achterban. Nu is onze achterban heel divers dus de aankondiging zet ik hier neer want misschien leest "the Bible belt" mee en komen ze via Joël Mommers tot andere inzichten. Ben zelf niet bekend met facebook live, maar dat weerhoudt anderen er misschien niet van om het te volgen. @Pietv,
Aanstaande zondag om 13:00

Openbaar · Georganiseerd door LHBT Netwerk Zeeland

Online met Facebook Live

Het christendom worstelt al geruime tijd met vraagstukken rondom homoseksualiteit en andere geaardheden. In de bijbel lijkt het allemaal zo duidelijk te staan: iets anders dan heteroseksualiteit is zondig. Ook vandaag de dag in Zeeland verwijzen de orthodoxe christenen nog altijd naar bijbelpassages ter verklaring dat enkel man en vrouw samen horen. Dit heeft grote gevolgen voor de acceptatie van LHBTi’ers in onze provincie en vormt een ware worsteling voor Zeeuwen die LHBTI zijn én christen.
Wetenschappelijk theologisch onderzoek heeft nieuw licht geworpen op veel passages in de bijbel. Dat heeft het maatschappelijk debat over dit onderwerp mede veranderd. Het blijkt dat de zaken niet zo zwart-wit zijn als wel vanaf de kansel wordt beweert. Veel aannames berusten op misverstanden, onjuiste interpretaties en vertaalfouten.
Maar hoe moeten we sommige passages uit het Oude en Nieuwe Testament dan wél begrijpen? Joël Mommers (‘Theoloog op sneakers’) weet die kluwen van misverstanden op begrijpelijke en boeiende wijze te ontwarren.
Tijdens een online talkshow op zondag 11 oktober (Coming out day) zal hij als theoloog helderheid brengen door uit te leggen wat de auteurs van de betreffende bijbelteksten eigenlijk bedoelden te zeggen. Bovendien beschrijft hij kleurrijk wat tweeduizend jaar geleden de seksuele moraal was en hoe deze van invloed was op het christelijk geloof.
In de aanloop naar de online talkshows worden er dagelijks vlogs geplaatst op deze Facebookpagina waarbij telkens een stukje van de puzzel wordt gelegd. Vragen en reacties van kijkers zullen tijdens de online talkshow besproken worden.

Deze facebookpagina gaat over dit event.

https://www.facebook.com/events/2671479163105911/
Is de leegte niet een weldaad, geeft stilte niet veel rust, waarom moet onder leiding van dominees, goeroes, therapeuten en anderen alles kapot gezingeeft worden?

Plaats reactie