Jezus heeft nooit bestaan!

Dit forum is bedoeld om te dienen als bron voor informatie wat betreft dit thema. Het zal bestaan uit links, informatieve bijdragen op dit forum uit het verleden en wellicht nieuwe beschouwingen.

Moderator: Moderators

Gesloten
Gebruikersavatar
chromis
Technologist
Berichten: 1540
Lid geworden op: 18 apr 2005 12:55
Locatie: Zuid Limburg

Jezus heeft nooit bestaan!

Bericht door chromis » 02 mar 2015 21:32

Dit topic (en het forum waarin dit topic staat) is bedoeld om te dienen als bron voor informatie wat betreft deze stelling: Jezus heeft nooit bestaan! Het zal bestaan uit links, informatieve bijdragen op dit forum uit het verleden en wellicht nieuwe beschouwingen.

Indien iemand in de vorm van boekbesprekingen, informatieve uitleggingen van zienswijzes, essays e.d. bij wil dragen aan de studie van dit topic, neem dan contact op met een moderator om de tekst geplaatst te krijgen.

Ooit was er consensus over de historiciteit van Abraham, Mozes en andere beeldbepalende personen in de Bijbel; dit is niet meer het geval! Is Jezus de volgende? Diverse personen houden zich kritisch bezig met het onderzoek naar de vermeende historiciteit en komen vaak tot onthutsende conclusies. In dit subforum schetsen we een beeld van hun bevindingen.

Op dit forum is de vraagstelling of Jezus een fictieve creatie is, uitvoerig bediscussieerd gedurende enkele jaren. Waarbij de tegenstanders die de minimalistische theorie aanhangen ruimschoots aan bod zijn gekomen, dit keer ligt het zwaartepunt op de mythe in al haar facetten.
“But Marge, what if we chose the wrong religion? Each week we just make God madder and madder.” - Homer Simpson.

Gesloten