
Ingrediënten
(voor 4 personen):
400 gram rijst
300 gram worteltjes
200 gram peultjes
5 stengels bleekselderij
500 gram tempeh
1 eetlepel 5-kruidenpoeder
2 theelepels sambal
3 eetlepels dikke ketjap manis
plantaardige olie
Tempeh.Bereiding:
Snij de tempeh klein en marineer deze met de sambal, de ketjap en de 5-kruidenpoeder.
Het is de "kunst" om alle delen (rijst, groenten en tempeh) ongeveer gelijktijdig klaar te hebben.
Zet een pan water op en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Blancheer de de peultjes ongeveer 5 minuten. Bak de tempeh in een pan met wat olie ongeveer 15 minuten en snij intussen tijd de worteltjes en de selderij fijn. Bak, als de tempeh nog een minuut of vijf moet bakken, de groente kort op een hoog vuur knapperig. Serveer alles in een schaal en garneer de rijst met een takje groen van de bleekselderij.
Deze indonesische variant van Tahoe staat bij mij nummer 1 als het allergezondste wat een mens kan eten.
Het vervelende is, ik ken heel weinig mensen die het even lekker vinden als ik.
Toch ben ik van plan om het meer te gaan eten, allerlei tempehrecepten te gaan proberen al ben ik dan zelf de enige die van dat keukenavontuur zal genieten.
Gelukkig ken ik een toko in de buurt die goede Tempeh verkoopt.