Doelstellingen

ONZE DOELSTELLINGEN.

www.freethinker.nl is door ons opgezet met als voornaamste doelen het nuanceren of weerleggen van de waarheidsclaims en drogredeneringen van bepaalde maatschappelijke en politieke stromingen, georganiseerde religies en sekten, het aan de kaak stellen van excessen die zich daar voordoen of voor hebben gedaan, en het geven van informatie over vrijdenken. Wij zijn van mening dat religieuze openbaringen geen, of in ieder geval weinig antwoorden en oplossingen bieden voor de problemen van de moderne tijd. Sterker nog, wij denken dat georganiseerde religie en bijgeloof voor een aanzienlijk deel ten grondslag liggen aan de ellendige staat waarin onze wereld zich heden ten dage verkeert (onder georganiseerde religies verstaan we ook atheïstische doctrines zoals het communisme).
 

Op www.freethinker.nl vindt u artikelen van onszelf en andere Nederlandse en Vlaamse auteurs. Daarnaast bevat deze site vertalingen van citaten, essays en toespraken van beroemde vrijdenkers als Bertrand Russell en Robert Ingersoll. Omdat we niet de wijsheid in pacht hebben en open staan voor kritiek, hebben we een forum waarop mensen kunnen reageren. Ook zijn we bereikbaar via de mail. 

VRIJDENKERSVERENIGING 'DE VRIJE GEDACHTE'.
Wij zijn geen vereniging. Daarvoor verwijzen we door naar vrijdenkersvereniging 'De vrije gedachte', waarvan wij, de grondgedachte, activiteiten en doelstellingen volkomen steunen en onderschrijven. Vrijdenkersvereniging 'De Vrije Gedachte' geeft een maandblad uit, en organiseert lezingen en bijeenkomsten.

De vrije gedachte (vrijdenkersvereniging)