Help de kleine Ferkel!

Ferkel

Er is in Duitsland een boek uitgebracht dat door gelovigen zo gevaarlijk wordt geacht dat de regering aldaar het zelfs wil verbieden. Wat kan dat toch voor een boek zijn, zult u denken. Is Richard Dawkins de steen des aanstoots? Ayaan Hirsi Ali wellicht? Neen! Het is Ferkel, een klein leergierig varkentje. Hoe kan zo'n klein varkentje toch zoveel opschudding veroorzaken vraagt u zich misschien af. Nou, Ferkel laat zich niets wijsmaken. Het biggetje gaat in discussie met een rabbi, een bisschop en een imam, en komt aan het einde van het verhaal tot de conclusie dat ze allemaal onzin verkopen.

 

(Wat een geweldig idee!  Wanneer wordt het vertaald?!)

 

Om één of andere reden vindt men het heel normaal dat kinderen geïndoctrineerd worden met sektarische verzinsels over hemel, hel, de Ark van Noach, etc. Kinderboeken met dergelijke inhoud vindt men in bijna iedere boekhandel of bibliotheek. Kinderboeken waarin het geloof in spoken en monsters wordt ontkracht, worden nooit als aanstootgevend beschouwd. Waarom dan geen kinderboek waarin het geloof in het allergrootste Spook wordt ontzenuwd?

 

De vrijheid van meningsuiting staat onder druk. Hoe kunnen we de kleine Ferkel helpen? In ieder geval door de petitie  (de petitie is inmiddels niet meer beschikbaar) te ondertekenen:
Het zou tevens mooi zijn als iemand dit boek in Nederland gaat uitgeven.

 

Meer informatie: De Duitstalige website 'Rettet das kleine Ferkel!'  
Een artikel op de weblog van de verlichtingshumanisten: 
Bekijk hier de illustraties uit het boek: 
De website van de schrijver:  (Michael Schmidt-Salomon & Helge Nyncke)
Lees hier een Engelse vertaling van de tekst:

 

Marc Defianth. Febr. 2008.

 

Forumdiscussie over dit onderwerp