Hete hangijzers: overzichtspagina

REACTIES OP 'HETE HANGIJZERS'.
Een serie lezingen in Delft over de hete hangijzers binnen het christendom.

 

De gezamelijke kerken hebben in Delft een serie lezingen georganiseerd waarin de 'hete hangijzers' binnen het christendom besproken zullen worden. Deze pagina geeft een overzicht van de tegenreacties die op de portal en het forum van freethinker.nl zijn verschenen.

 

Hoe betrouwbaar zijn de vier evangeliën? Albert Vollbehr. Een repliek van Albert Vollbehr op de lezingen die 9 en 21 oktober werden gehouden (9 oktober, 'Hoe moeten we de Bijbel lezen?' Jan Mudde. 21 oktober, 'Hoe betrouwbaar zijn de vier evangeliën?' Arie Zwiep). Aan dit artikel is een forumdiscussie gekoppeld.

 

Het lijden in de wereld.  Op 18 november gaf Stefan Paas een lezing over God en de vraag naar het lijden. Zijn argumenten worden in dit artikel van kritisch commentaar voorzien. Aan dit artikel is ook een forumdiscussie gekoppeld waaraan Stefan Paas zelf heeft deelgenomen.

 

Wat te denken over de hel? Marcel Klein.  Kritisch commentaar op de lezing van 17 december door Theoloog Bram van de Beek, en predikant Johan van Arkel. Er is een forumdiscussie over deze lezing.

 

Forumdiscussies:
Hete hangijzers door Cees Dekkers & co opgelost? 

Hete hangijzers 3 december: Schepping of evolutie.  Forumdiscussie waaraan één van de sprekers van deze avond (Rene Fransen) heeft deelgenomen.

 

Off site links:
De hel, met recht een heet hangijzer