Panspermia & Sars

PANSPERMIA & SARS

Door Tsjok 45.

sars

Een Indiaase microbioloog beweert dat SARS uit de ruimte komt. Natuuurlijk is de kans groot dat er (primitief) leven is buiten de aarde. Echter zoals hiv, is sars waarschiinlijk eerder een mutatie van 2 virussen. Mars? neh...daar is al zo veel onderzoek naar gedaan maar geen leven gevonden. De "Indische sars-theorie" kan wel kloppen, want het is wel heel onwaarschijnlijk dat de aarde als enige in het hele heelal levensvatbaar is.

 

Ik denk echter dat we gewoon kunnen praten over een mutatie. Laten we hopen dat we een mens pathogene mutatie kunnen voorkomen. Wat zegt deze "buitenaardse oorsprong van sars" - theorie over buitenaards leven? Ja, dat er buiten de aarde ook virussen bestaan. Virus kan sowieso niet 'kaal' door de ruimte reizen: het zal dan (minstens) in een beschermende (gastheer) bacterie moeten zitten.

 

Als SARS uit de ruimte komt, waar is dan de 'SARS-bacterie"?
Hoewel virussen  zonder gastheer erg lang kunnen over'leven' (tussen aanhalingstekens, want ze leven namelijk niet), is er in de ruimte wél een grote kans op mutaties in het genetisch materiaal vanwege de sterke straling. En als ze maar diep genoeg weggestopt zitten in de groeven van een meteoor kunnen ze best de dampkring binnendringen zonder al te veel schade.
 

Dit wil overigens nog niet zeggen dat virussen ook echt buiten de aarde zijn ontstaan, want het zou inderdaad wel erg toevallig zijn als ze dan precies zijn aangepast aan het infecteren van de cellen van aardse organismen. Immers virussen zijn cel- specifiek: Er zouden dus aliens moeten bestaan die op cel niveau op ons lijken ?

 

Zie ook: http://www.wetenschapsforum.nl/index.php?showtopic=141

 

Terug naar overzichtspagina
Terug naar menu Abiogenese
Forum